WWW.BREKINGNIEUWS.NL

Laatste Reacties

  Archief

  Categorie


  Alles over politiek vindt je op de politieke website van BrekingNieuws via Politiek.Website.

  Statistieken

  Satistieken
  sinds 21 juli 2016:

  • Vandaag bezoeker: 8
  • Gisteren bezoeker: 9
  • Totaal aantal bezoekers: 13.434
  • Totaal aantal berichten: 117
  • Totaal commentaren: 0

  BrekingNieuws Mededelingen

  GASTBLOGGERS
  Wil jij als gastblogger af en toe berichten schrijven, of een mening in een column geven over een actueel onderwerp uit het nieuws van de dag?
  Meldt je dan aan via het CONTACTFORMULIER, dan maakt BrekingNieuws een account voor je aan waar je zelf op kunt inloggen en je bijdragen kunt schrijven.

  Nieuwsuur: Nieuwe problemen Trump na ontslag veiligheidsadviseur Flynn

  In de uitzending van Nieuwsuur (NOS/NTR) van dinsdag 14 februari 2017, aandacht voor nieuwe problemen voor de Amerikaanse president Donald Trump, na dat hij zijn veiligheidsadviseur Michael Flynn heeft moeten ontslaan, omdat deze zich met adviestaken heeft bezig gehouden nog voor dat Trump officieel president was op 20 januari 2017. Of dit nog grotere gevolgen voor Trump gaat hebben dan alleen het ontslag van Flynn hangt af van een onderzoek wat de Senaat gaat instellen naar de zaak.

  Nieuwsuur: Een ‘NEXIT’ zonder economische kleerscheuren onmogelijk

  In het programma Nieuwsuur (NOS/NTR) van donderdag 9 februari 2017, aandacht voor de vraag of het mogelijk is om zonder economische schade voor Nederland uit de EU te stappen, de zogenaamde ‘Nexit’. In de conclusies van een onderzoeksrapport van 10 economen van de Rabobank staat, dat het Nederland miljarden aan geld gaat kosten en veel banen, als het uit de EU wil stappen. Een dergelijke Nexit is volgens deze economen dus ondenkbaar. Wel zijn er mogelijkheden om op een andere manier verder te gaan binnen Europa, met de nadruk op samenwerking.

  ‘Vragenuurtje’ Tweede Kamer over Donald Trump

  Vandaag kwamen er tijdens het ‘Vragenuurtje’ in de Tweede Kamer vragen aan bod van GroenLinks, bij monde van fractievoorzitter Jesse Klaver, aan het kabinet, vertegenwoordigd door minister Koenders (PvdA) van Buitenlandse Zaken, over de immigratiemaatregelen die zijn genomen door de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump.
  In onderstaande video dit deel uit de uitzending door de NOS van het Vragenuurtje.

  Europa reageert op immigratie- en inreismaatregelen van Donald Trump

  Vandaag kwamen er uit Europa stevige reacties tegen het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump, over zijn immigratie- en inreismaatregelen die hij afgelopen weekend bij decreet bekend maakte. Zo werd er tijdens het ‘Vragenuurtje’ in de Tweede Kamer over gepraat, kwam de president van de Europese Commissie, Tusk, met een reactie, en waren er protesten in Groot-Brittannië tegen een uitnodiging door premier Theresa May aan Trump voor een staatsbezoek aan Groot-Brittannië.
  In het NOS-Journaal was er uitgebreide aandacht voor.

  Minister van justitie van der Steur afgetreden na nieuw debat Teevendeal

  Minister Ard van der Steur (VVD) van justitie is vanavond afgetreden. Na de eerste termijn van het debat in de Tweede Kamer, over nieuwe beschuldigingen in een boek van Nieuwsuur-journalist Bas Haan, van het onjuist informeren in de kwestie van de ‘Teevendeal’ (bonnetjesaffaire), legde van der Steur een korte verklaring af waar in hij aankondigde naar de koning te gaan […]

  Nieuwsuur: Minister van der Steur loog tegen de Tweede Kamer

  Het programma Nieuwsuur (NOS/NTR) heeft in de uitzending van 23 januari 2017 nieuwe feiten onthult in de zaak van de ‘Teevendeal’ ofwel de ‘bonnetjesaffaire’. Het ging hierbij om een deal uit 2000 tussen justitie en crimineel Cees H. In 2015 traden toenmalig minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven (destijds in 2000 werkzaam bij justitie en betrokken bij de deal), […]

  Cabaretière en zangeres Adèle Bloemendaal (84) overleden

  Op 84-jarige leeftijd is in haar woonplaats Amsterdam actrice, cabaretière en zangeres Adèle Bloemendaal overleden. Ze was al langere tijd ziek en verscheen niet meer in het openbaar. Adèle Bloemendaal was ruim een halve eeuw actief in het theater en op televisie. Ze speelde vaak wat volkse Amsterdamse types. Kenmerkend waren haar nasale stemgeluid en haar volle schaterlach.

  […]

  Donald Trump boos op media over bezoekersaantal tijdens inauguratie

  De nieuwe Amerikaanse president Donald Trump is boos op de media. Volgens hem geven zij een verkeerd beeld van de mensenmenigte tijdens zijn inauguratue van 20 januari 2017. Op de foto’s is duidelijk het verschil te zien tussen hetzelfde tijdstip tijdens de inauguratie van Barack Obama in 2009, en die van Donald Trump. Maar Trump houdt vol dat er nog […]

  Premier Mark Rutte te gast in Buitenhof

  Vandaag was premier Mark Rutte (VVD) een uur lang te gast bij Buitenhof (AVROTROS/VARA/VPRO). Rutte wordt door de 3 presentatoren ondervraagd over de politiek in het algemeen, het beleid van zijn kabinet de afgelopen 4 jaar, en de komende verkiezingen voor de Tweede Kamer van 15 maart 2017.

  Barack Obama dankt zijn vrouw Michelle in afscheidsrede

  Tijdens zijn afscheidsrede afgelopen nacht, na 8 jaar presidentschap, dankte Barack Obama zijn vrouw, zijn kinderen en de vice-president, en moest daarbij zelf even zijn zakdoek pakken om een traantje weg te vegen. Op 20 januari wordt Donald Trump ingezworen als nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika.