WWW.BREKINGNIEUWS.NL

Laatste Reacties

  Archief

  Categorie


  Alles over politiek vindt je op de politieke website van BrekingNieuws via Politiek.Website.

  Statistieken

  Satistieken
  sinds 21 juli 2016:

  • Vandaag bezoeker: 4
  • Gisteren bezoeker: 12
  • Totaal aantal bezoekers: 14.565
  • Totaal aantal berichten: 131
  • Totaal commentaren: 0

  BrekingNieuws Mededelingen

  GASTBLOGGERS
  Wil jij als gastblogger af en toe berichten schrijven, of een mening in een column geven over een actueel onderwerp uit het nieuws van de dag?
  Meldt je dan aan via het CONTACTFORMULIER, dan maakt BrekingNieuws een account voor je aan waar je zelf op kunt inloggen en je bijdragen kunt schrijven.

  Turkije schort alle contacten met Nederlandse regering op

  Het bericht op NOS.nlTurkije wil voorlopig niet meer met de Nederlandse regering praten, heeft de Turkse vice-premier Kurtulmus gezegd. Alle contacten op “regeringsniveau en hoger” worden bevroren “tot Nederland voldoet aan de eisen van Turkije”.
  Diplomatieke vluchten zijn voorlopig ook niet meer welkom in Turkije. De Nederlandse ambassadeur mag tot nader order niet terugkeren.
  De vice-premier roept het Turkse parlement op om het vriendschapsverdrag met Nederland op te zeggen. Hij zegt te hopen dat deze maatregelen Nederland ertoe brengen “om terug te komen van zijn fouten”.
  Premier Rutte reageerde bij RTL Late Night laconiek op de sancties. Hij constateerde dat ze niet gericht zijn op de handel. “Nederland is een van de grootste investeerders in Turkije, dus ik begrijp wel dat ze daar niet voor kiezen.”
  “Het betekent dus dat het regeringsvliegtuig niet mag landen. Nou, dat zij maar zo. En de ambassadeur? Die was al hier.” Rutte noemde het bizar dat juist Turkije na alles wat er is gebeurd sancties afkondigt.

  Lees hele artikel op NOS.nl

  Erdogan in toespraak: Nederland fascistisch en nazistisch

  Het bericht op NOS.nlDe Turkse president Erdogan noemt Nederland in een toespraak fascistisch en nazistisch. Hij dreigt Nederlandse diplomaten het land uit te zetten en vluchten uit Nederland te weren. De Turkse regering heeft de Nederlandse zaakgelastigde, die in Ankara de diplomatieke missie leidt, ontboden.
  Erdogan trekt op de Turkse televisie fel van leer tegen Nederland, dat vanochtend besloot om de Turkse minister van Buitenlandse zaken Cavusoglu te verbieden om in Nederland te landen.
  Cavusoglu wil in Nederland campagne komen voeren voor een referendum dat president Erdogan meer macht geeft.
  De campagneleider van de AK-partij in Nederland laat in een verklaring weten dat alle activiteiten die vandaag waren georganiseerd zijn afgeblazen. Hij roept Turkse Nederlanders op om vandaag binnen te blijven en bij het referendum in april hun stem te laten horen.
  Eerder deze week noemde Erdogan de Duitsers ook al nazi’s. Bondskanselier Merkel noemde die uitlatingen onaanvaardbaar. Ook Duitsland heeft campagnebijeenkomsten met Turkse politici verboden.

  Zie artikel op NOS.nl

  Duitse man die kind van 9 vermoordde opgepakt

  Het eerdere bericht op NOS.nlDe Duitse politie heeft de 19-jarige Marcel H. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij maandagavond een 9-jarige jongen heeft vermoord.
  H. zou de jongen in een kelder in Herne met messteken om het leven hebben gebracht. Hij plaatste beelden van zijn daad op een afgeschermd deel van het internet, ook wel darknet genoemd. Sindsdien was hij op de vlucht voor de politie.
  De verdachte heeft zichzelf alsnog aangegeven. Hij heeft de politie daarna naar een woning in Herne geleid waar vandaag brand was. Daar zijn twee lichamen gevonden. H. wordt ook daarmee in verband gebracht. Mogelijk heeft de verdachte zich in dat huis schuilgehouden.

  Zie hele artikel op NOS.nl

  Man valt aan met bijl op station Düsseldorf, gevolg 5 gewonden

  Tweet van Terrorisme MonitorOp het centraal station van Düsseldorf zijn vijf mensen verwond met een bijl. De politie is met groot materieel uitgerukt, waaronder een helikopter.
  Er is een verdachte aangehouden. Hij vluchtte over het spoor en sprong van een brug. Hij ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
  Het station is ontruimd en het treinverkeer is stopgezet. De politie onderzoekt of er meer aanvallers bij het incident betrokken waren, hoewel daar volgens een woordvoerder geen aanwijzingen voor zijn.
  Hij benadrukte “woorden als terreur” niet te willen gebruiken, en zei dat er geen serieus gevaar is voor verdere aanvallen.
  Een verslaggever van Der Spiegel die ter plaatse was, meldt dat er gewonden op de grond lagen en dat er een of twee mannen reizigers met een bijl aanvielen. Over het motief is nog niets bekend.

  Zie hele artikel op NOS.nl

  Cavusoglu is hier ongewenst maar ‘in de boeien slaan kan niet’

  Nederland zal op geen enkele manier medewerking verlenen aan een bezoek van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu. Minister Koenders heeft met hem gebeld om nogmaals te vertellen dat het ongewenst is dat hij hiernaartoe komt. Cavusoglu wil zaterdag naar Nederland vliegen om hier campagne te voeren voor het referendum, dat president Erdogan meer macht moet geven. Koenders heeft […]

  Polen vol gas op ramkoers bij EU-top

  Als de EU-leiders de beslissing om Donald Tusk te herbenoemen als voorzitter van de Europese Raad niet uitstellen, dreigt Polen de top van donderdag en vrijdag te laten mislukken. „We zullen er alles aan doen om de herbenoeming vandaag niet plaats te laten vinden”, zei de Poolse minister van Buitenlandse Zaken Witold Waszczykowski donderdag tegen Poolse media. Als de leiders […]

  Geen campagnebijeenkomst Turkse minister in Rotterdam

  De campagnebijeenkomst van de Turkse minister van Buitenlandse Zaken in Rotterdam gaat zaterdag niet door. De uitbater van het zalencentrum in Hoogvliet waar de minister zou spreken, heeft zich teruggetrokken. Dat heeft burgemeester Aboutaleb laten weten. De uitbater zelf wil niet reageren. Als de uitbater zich niet zou hebben teruggetrokken, had Aboutaleb de bijeenkomst zeer waarschijnlijk zelf verboden, zo zegt […]

  WikiLeaks: CIA gebruikt smartphone en slimme tv voor afluisteren

  De CIA gebruikt onder meer smartphones en slimme televisies om de bezitters ervan af te luisteren. Dat meldt WikiLeaks, dat geheime documenten over de hack-activiteiten van de CIA in handen zegt te hebben. Het is onbekend op welke schaal de CIA de hacktools inzette, en wie de doelwitten waren. Ook gebruikt de Amerikaanse geheime dienst beveiligingsproblemen om apps als WhatsApp, […]

  Beeld van moord op Duits jongetje online gezet, verdachte (19) gevlucht

  De Duitse politie is op zoek naar een 19-jarige man die een video online zou hebben gezet waarop hij een jongen van 9 doodt. De video was te zien op het zogeheten darknet, een afgeschermd deel van het internet dat vaak door criminelen wordt gebruikt. De politie werd gisteren getipt door iemand die de video had gezien. Het is onbekend […]

  Uitspraak Europees Hof: Niet verplicht om visum te geven aan oorlogsvluchtelingen

  Lidstaten van de Europese Unie zijn niet verplicht om een visum af te geven aan vluchtelingen die ernstig gevaar lopen. Dat is de uitspraak van het Europees Hof van Justitie. De zaak was aangespannen door de Belgische immigratiedienst, na een aanvraag van een Syrisch gezin uit Aleppo voor een ‘humanitair visum’ wat werd geweigerd. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo […]